Bibliotheek
Allergenen
Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken.
CCP 1 Kooktijd & kooktemperatuur
CCP 1 betreft instructies voor kritische controlepunten voor kooktijd en kooktemperatuur.
CCP 2 - Metaaldetectie
CCP 2 betreft instructies voor kritische controlepunten voor metaaldetectie
FSSC 22000
FSSC 22000 FOOD SAFETY SYSTEMS CERTIFICATION
GMP - Good Manufacturing Practice
Certificaat Good Manufacturing Practice. Bewustwordingsopleiding rondom GMP-eisen, waarbij de kwaliteit van de gemaakte producten absoluut gegarandeerd moet worden. Bedoeld voor medewerkers op alle niveaus binnen een productiebedrijf, voor functies in QA, QC, productie, regelgevende zaken en algemeen management.
HACCP
Wat zijn de risico's bij productie van voedingsmiddelen? Maak een gevarenanalyse en benoem kritische beheerspunten.
Halal
Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten.
Kosher
Koosjer zijn alle dieren met gespleten hoeven die herkauwen. Dit zijn dieren waarbij de beide hoeven geheel gekloofd zijn. Vissen moeten vinnen en schubben hebben. Aas en insecten met vleugels zijn verboden en niet alle vogels mogen gegeten worden.
Kwaliteitsparameters glaceerbepaling
Voedsel (rauw of gekookt) kan tijdens de bewaring uitdrogen en/of oxideren indien ze niet snel worden ingevroren.
Metaaldetectie
Training over het doel van metaaldetectie, hoe een detector werkt en hoe u de metaaldetector moet controleren.
Ongediertebestrijding
Voorkom ongedierte in het bedrijf en de werkomgeving
Persoonlijke Hygiëne
Persoonlijke hygiëne is belangrijk, zeker als u werkt met voedingsmiddelen
Schoonmaak
Schoonmaken en schoonhouden van de werkomgeving
TACCP
Hoe u opzettelijke besmetting van voedsel kunt voorkomen en uw bedrijf (omgeving) kunt beveiligen.
VACCP
Hoe u voedselfraude kunt voorkomen én productintegriteit waarborgen.